Ейфелева вежа відкриється в неділю після шести днів страйку

Ейфелева вежа відкриється в неділю після шести днів страйку

Укрінформ
Ейфелева вежа, закрита для туристів від понеділка, сьогодні відкриється знову. Відповідної угоди між профспілками й компанією, що експлуатує паризьку пам'ятку, вдалося досягнути в суботу.

Завдяки цим домовленостям вдалося уникнути найдовшого страйку в історії найпопулярнішої пам’ятки Парижа, передає Укрінформ із посиланням на BFMTV.

"Керівництво компанії-оператора Ейфелевої вежі (Sete) та профспілки досягли угоди про припинення страйку, згідно з якою сторони будуть регулярно переглядати економічну модель компанії, інвестиції в роботи та доходи за допомогою органу, який буде збиратися кожні шість місяців", - йдеться в пресрелізі, наданому журналістам.

"Ліфти не будуть відкриті до ранку неділі, щоб дати технічній команді час на безпечне відновлення роботи", - підкреслили профспілки.

Керівництво та профспілки домовилися про інвестиції в розмірі 380 мільйонів євро до 2031 року, зокрема, на роботи та обслуговування активів споруди.

Угода також передбачає продовження 20-ї фарбувальної кампанії та початок наступної, що є ключовим моментом у питанні збереження металевої конструкції, якій виповнилось 135 років.

Читайте також: Уряд Південної Кореї наказав інтернам-страйкарям повернутися до роботи

Адміністрація запевнила відвідувачів, які не змогли піднятись на вежу, що їм відшкодують усі витрати у повному обсязі. За п'ять днів простою було втрачено близько 100 тисяч клієнтів.

Протест працівників розпочався в понеділок, 19 лютого, та був викликаний невдоволенням фінансовим управлінням з боку Парижа, якому належить 99% акцій компанії, що обслуговує Вежу. Окрім неефективного господарювання, профспілки також вказували на погіршення стану будівлі та недостатнє фінансування реставраційних робіт.

Якби страйк тривав ще і в неділю, то став би найдовшим у новітній історії Ейфелевої вежі. Восени 1998 року пам'ятник залишався закритим шість з половиною днів.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні другої річниці повномасштабної війни в Україні Ейфелеву вежу в Парижі на знак солідарності «одягнули» у прапор України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-