Під час сходження на найвищу гору Мексики загинули двоє альпіністів, ще один зник безвісти

Під час сходження на найвищу гору Мексики загинули двоє альпіністів, ще один зник безвісти

Укрінформ
Двоє людей загинули і ще одна вважається зниклою безвісти під час сходження на найвищу гору Мексики Піко де Орісаба, також відому як Чітлалтепетль.

Про це повідомляє Associated press, передає Укрінформ.

Управління цивільної оборони центрального штату Пуебла повідомило, що група з 12 осіб почала сходження на гору в суботу, але заблукала через складні погодні умови. П'ятеро з них самостійно спустилися вниз у неділю, а ще чотирьох врятували на горі.

Пізно ввечері у вівторок влада штату повідомила, що рятувальники знайшли тіло гіда, який керував сходженням на вулканічну вершину висотою 5 675 метрів. Пізніше на вершині знайшли труп ще однієї людини з групи.

Тіло гіда було знайдено на висоті близько 4 600 метрів, і в середу його спустили з гори.

Державний департамент внутрішніх справ заявив, що тривають пошуки ще одного альпініста з групи, який досі вважається зниклим безвісти.

Читайте також: В Італії внаслідок сходження лавини загинули двоє людей

Нещасні випадки на вершині не рідкість, а з 2015 року рятувальники і альпіністи знайшли там щонайменше три "муміфіковані" тіла в снігу. Вочевидь, це були альпіністи, які загинули під час лавини 1959 року.

Як повідомляв Укрінформ, близько 1000 туристів застрягли у віддаленому селищі в Китаї після того, як снігові лавини охопили цей регіон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-