ВООЗ евакуювала з лікарні в Газі 32 важкохворих пацієнтів

ВООЗ евакуювала з лікарні в Газі 32 важкохворих пацієнтів

Укрінформ
Протягом двох днів з лікарні на півдні Гази під патронатом Всесвітньої організації охорони здоров’я евакуювати 32 важкохворих пацієнтів.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Сіньхуа із посиланням на слова речника ВООЗ Таріка Джасаревича.

Зазначається, що серед евакуйованих з лікарні Насера хворих – двоє дітей. “Близько 130 хворих та поранених пацієнтів та щонайменше 15 медиків залишаються у лікарні”, - йдеться у матеріалі.

У ВООЗ висловили занепокоєння з приводу безпеки й добробуту людей, які залишилися у лікарні. За словами речника організації, подальші перебої із постачанням медикаментів й наданням меддопомоги спричинять загибель людей.

Сіньхуа нагадує, що лікарня Насера у місті Хан Юніс припинила роботу після проведеної у ній ізраїльської військової спецоперації та тижневої облоги. “Лікарня не мала електроенергії та водопостачання, а медичні відходи та сміття створили умови для поширення хвороб”, - зауважує агентство.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року палестинське ісламістське угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Загалом понад 240 людей були взяті бойовиками ХАМАС в заручники.

У відповідь Ізраїль розпочав масовані авіаудари та наземну операцію проти ХАМАСу у секторі Гази.

Читайте також: Сектор Гази потребує «плану Маршалла» для повоєнного відновлення - ООН

У січні 2024 року Ізраїль поінформував Єгипет про плани розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом. Зокрема в результаті такої військової операції Ізраїль, за очікуваннями, захопить прикордонний пункт «Рафах». Лідери ЄС, Британії, Китаю та Єгипет закликали Ізраїль відмовитись від входу у Рафах, де знайшли притулок мільйони палестинців через воєнні дії в секторі Гази.

Фото: Fabrice Coffrini / Contributor / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-