Румунія викликала посла РФ через смерть Навального

Румунія викликала посла РФ через смерть Навального

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії викликало посла Росії в Бухаресті Валерія Кузьміна через раптову смерть у в'язниці російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє МЗС Румунії у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Влада РФ несе повну відповідальність (за смерть Навального – ред.). Необхідне ретельне, незалежне та прозоре розслідування. Румунія засуджує репресії проти громадянського суспільства та правозахисників РФ», - йдеться у дописі.

Як повідомляв Укрінформ, вдень 16 лютого управління ФСВП Ямало-Ненецького адміністративного округу РФ повідомило про смерть політика Олексія Навального у виправній колонії №3 у селищі Харп. У відомстві заявили, що політику стало зле під час прогулянки, він практично одразу знепритомнів і помер попри зусилля медиків.

Читайте також: Британія першою запровадила санкції у відповідь на смерть Навального

Після цього тіло Навального перевезли з колонії до Салехарда. Представники Слідчого комітету Росії повідомили адвокатам та матері політика, що його тіло направили на хімічну експертизу, яка триватиме 14 днів. Тож доступу до нього протягом цього часу вони не отримають.

Після звістки про смерть російського опозиціонера, який, згідно з офіційним повідомленням, помер 16 лютого, також російських послів викликали міністерства закордонних справ Швеції, Фінляндії, Іспанії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Чехії та інших країн. Минулого тижня це також зробила Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-