У Сіднеї блискавка пошкодила злітну смугу в аеропорту

У Сіднеї блискавка пошкодила злітну смугу в аеропорту

Укрінформ
У найбільшому австралійському місті Сідней внаслідок удару блискавки пошкоджено головну злітно-посадкову смугу в аеропорту.

Про це повідомляє Daily Mail, передає Укрінформ.

Вона була закрита приблизно на 20 хвилин після того, як унаслідок удару блискавки утворилася пробоїна в асфальтовому покритті. Це призвело до скасування понад 30 вильотів і затримки близько 340 рейсів, зокрема приватного літака співачки Тейлор Свіфт, яка летіла з Мельбурна у Сідней.

Загалом через шторм і сильні грози без електропостачання залишилося понад 13 тисяч домогосподарств і підприємств.

Негода також призвела до хаосу у залізничному русі, зокрема, через пошкодження обладнання на станції Мілсонс-Пойнт була закрита одна із ліній. Затримки поїздів призвели до скупчення людей на платформах.

За даними Total Lightning Network, за три години в місті зафіксовано близько 75 тисяч ударів блискавки.

Від одного з них постраждали четверо людей, які ховалися під деревом в Ботанічному саду біля Сіднейської опери. Постраждалі дістали опіки і скаржились на проблеми із серцем, повідомили у лікарні.

Читайте також: В Індонезії блискавка вбила футболіста під час матчу

По всьому регіону Сіднея було оголошено грозове попередження, у багатьох приміських районах є загроза повеней. Бюро метеорології оголосило грозове попередження через сильні зливи, вітер і великий град на більшій частині території Нового Південного Вельсу.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині внаслідок масштабної повені затоплені вулиці, будинки та дороги в Анталії, в школах скасували навчання, одна людина загинула.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-