Єгипет заперечив будівництво паркану та притулків для палестинців уздовж корону з Газою

Єгипет заперечив будівництво паркану та притулків для палестинців уздовж корону з Газою

Укрінформ
Уряд Єгипту спростував повідомлення про те, що він зводить загороджувальний паркан на південному кордоні сектору Гази та будує поблизу нього притулки для прийому палестинців у разі їх вимушеного переміщення внаслідок активізації бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на голову Державної інформаційної служби Єгипту Діаа Рашвана повідомляє Xinhua.

«Єгипет категорично заперечує повідомлення деяких міжнародні ЗМІ про підготовку до будівництва притулків уздовж кордону з Газою для прийому палестинців, які втікатимуть від збройного конфлікту», - заявив Рашван.

Він підкреслив, що Єгипет відкидає будь-яке примусове чи добровільне переміщення палестинців із сектора Гази за його межі, особливо на єгипетські території.

За словами чиновника, виселення палестинців із сектора Газа є прямою загрозою суверенітету та національній безпеці Єгипту.

«Усі єгипетські заяви та зауваження чітко показали, що це (переміщення палестинців із сектора Гази – ред.) червона лінія і що Каїр має засоби, щоб негайно та ефективно впоратися з нею», - сказав Рашван.

Читайте також: Бербок занепокоєна планами Ізраїлю щодо операції в Рафаху

Він також спростував повідомлення деяких міжнародних ЗМІ про те, що Єгипет почав будувати роздільну стіну вздовж свого кордону з сектором Гази, зазначивши, що Єгипет мав буферну зону та паркани в цьому регіоні задовго до спалаху нинішньої кризи в Газі.

Як повідомлялося, видання The Wall Street Journal на основі аналізу супутникових знімків дійшло висновку, що влада Єгипту почала зводити загороджувальний паркан на південному кордоні сектору Гази в Синайській пустелі, побоюючись, що ізраїльська операція в Рафаху може призвести до пошуків палестинцями притулку на єгипетській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-