Уряд США пропонує виставити на аукціон конфісковану супер’яхту російського мільярдера Керімова

Уряд США пропонує виставити на аукціон конфісковану супер’яхту російського мільярдера Керімова

Укрінформ
Уряд США заявив, що витрачає понад 7 мільйонів доларів на рік на утримання супер’яхти, конфіскованої у російського мільярдера Сулеймана Керімова, і закликав суд дозволити виставити судно на аукціон до вирішення суперечки про право власності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Влада Фіджі конфіскувала 106-метрову яхту Amadea Керімова навесні 2022 року. Судно нібито належить Керімову, проте колишній виконавчий директор російської державної нафтової компанії «Роснефть» Едуард Худайнатов у листопаді минулого року заявив, що саме він є власником яхти.

У судовому поданні 9 лютого федеральні прокурори Мангеттену заявили окружному судді США Дейлу Хо, що середньомісячний рахунок за утримання яхти Amadea у розмірі 600 тисяч доларів був «надмірним», що виправдовує проведення аукціону. Вони додали, що переговори про те, щоб Худайнатов платив за утримання яхти виявилися безуспішними.

Читайте також: Україна приєдналася до санкцій ЄС проти російської «Ліги безпечного інтернету»

Худайтанов заперечує зусилля американського уряду продати яхту на аукціоні. Він заявляє про право власності на судно і каже, що воно не може бути конфіскованим, оскільки на нього не були накладені санкції.

Як повідомлялося, у травні 2022 року влада Фіджі в рамках боротьби з порушенням санкцій конфіскувала супер'яхту російського олігарха Сулеймана Керімова вартістю 300 мільйонів доларів за запитом США.

У листопаді 2023 року прокурори заявили, що Худайнатов використовується як підставний власник для приховування справжнього власника яхти, і що Керімов володіє яхтою через низку підставних компаній.

Якщо уряд США отримає контроль над Amadea, вона, ймовірно, буде продана на аукціоні, а кошти від продажу підуть Україні.

Фото: mvariety.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-