Ізраїльська армія завдала ударів по об’єктах ХАМАСу в місті Рафах

Ізраїльська армія завдала ударів по об’єктах ХАМАСу в місті Рафах

Укрінформ
Ізраїльська армія завдала серії ударів по військових об'єктах угруповання ХАМАС на півдні сектору Гази в районі міста Рафах, що на кордоні з Єгиптом.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в короткому повідомленні ЦАХАЛ у Телеграм-каналі.

Зазначається, що обстріл цілей завершено.

За даними Reuters, у результаті ізраїльських ударів загинули 37 осіб, десятки отримали поранення.

Обстріли спричинили паніку в Рафаху. За словами місцевих жителів, в атаках були задіяні ізраїльські літаки, танки й кораблі. Постраждали дві мечеті й кілька будинків.

Раніше ізраїльські військові наказали цивільному населенню залишити регіон.

В офісі прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу заявили, що він наказав військовим розробити плани евакуації Рафаха та знищення чотирьох батальйонів ХАМАСу, які, за його словами, дислокуються в цьому населеному пункті.

Читайте також: Війна в секторі Гази загрожує світовій економіці - глава МВФ

Як повідомлялося, у січні Ізраїль поінформував Єгипет про намір розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом, зокрема місто Рафах. Частина європейських лідерів, керівництво ООН, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель висловили занепокоєння щодо плану воєнної операції в Рафаху через велике скупчення цивільного населення в цьому районі.

Байден заявив прем'єр-міністру Біньяміну Нетаньягу в неділю, що Ізраїль не повинен починати військову операцію в Рафаху без надійного плану забезпечення безпеки приблизно 1 млн осіб, які там перебувають.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-