Кількість жертв зсуву на Філіппінах зросла до 54

Кількість жертв зсуву на Філіппінах зросла до 54

Укрінформ
Кількість жертв зсуву, що стався в золотодобувному селищі на півдні Філіппін, зросла до 54 осіб, ще 63 вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ. 

Уряд провінції Давао-де-Оро повідомив, що було знайдено ще кілька тіл, що збільшило загальну кількість загиблих до 54, а щонайменше 32 жителі вижили з пораненнями, ще 63 вважаються зниклими безвісти.

Серед зниклих безвісти - золотошукачі, які чекали в двох автобусах, щоб їх відвезли додому, коли стався зсув, що поховав їх під собою.

Едвард Макапілі, чиновник з Давао-де-Оро, сказав, що в рятувальних роботах беруть участь понад 300 осіб, але операції ускладнюються сильним дощем, густим багном і загрозою подальших зсувів. Рятувальні роботи відновилися в неділю вранці. За його словами, вже "малоймовірно", що хтось вижив, але пошуки триватимуть. 

Каміння, бруд і дерева сповзли більш ніж на 700 метрів униз по крутому схилу гори поблизу родовища Apex Mining Co, поховавши під собою ділянку площею 8,9 гектара.

Читайте також: У Перу оголосили надзвичайну ситуацію через зливи

Понад 1100 сімей були перевезені в евакуаційні центри задля їхньої безпеки, повідомили представники служби з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Як повідомляв Укрінформ, у регіоні Мінданао на півдні Філіппін стався землетрус саме тоді, коли рятувальники шукали людей, зниклих безвісти після нещодавнього зсуву ґрунту в цьому районі.

Фото: eldiario.es

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-