Єгипет може призупинити мирний договір, якщо Ізраїль увійде у Рафах - AP

Єгипет може призупинити мирний договір, якщо Ізраїль увійде у Рафах - AP

Укрінформ
Єгипет може призупинити дію Кемп-Девідського мирного договору з Ізраїлем, якщо ізраїльські війська увійдуть до прикордонного міста Рафах.

Про це Associated Press на умовах анонімності повідомили два єгипетських чиновники і західний дипломат, передає Укрінформ.

Погроза призупинити дію угоди з'явилася після того, як прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що введення військ у Рафах необхідне для перемоги у чотиримісячній війні проти бойовиків ХАМАС. Наземна операція в Рафаху може відрізати один із шляхів постачання в Газу продуктів харчування і медикаментів, заявили джерела АР.

Усі три посадовці на умовах анонімності підтвердили погрози Єгипту, оскільки не були уповноважені інформувати журналістів про ці делікатні переговори. Катар, Саудівська Аравія та інші країни також попередили про «серйозні наслідки», якщо Ізраїль увійде в Рафах.

Телеканал Al-Aqsa процитував неназваного представника ХАМАС, який заявив, що будь-яке вторгнення в Рафах «підірве» переговори за посередництва США, Єгипту і Катару, спрямовані на припинення вогню і звільнення ізраїльських заручників.

Читайте також: Керівник ЦРУ проведе в Єгипті переговори про нову угоду між Ізраїлем та ХАМАС - Axios

Нині більше половини 2,3-мільйонного населення Гази втекли до Рафаха і розмістилися в наметових таборах і притулках ООН поблизу кордону. ООН заявляє, що Рафах, в якому зазвичай проживає менше 300 000 осіб, зараз приймає ще 1,4 мільйона біженців і є «сильно переповненим».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Біньямін Нетаньягу наказав військовим розробити подвійний план евакуації цивільного населення з міста Рафах у секторі Гази.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-