На Кубі тридцять осіб звинувачуються у крадіжці 133 тонн курятини

На Кубі тридцять осіб звинувачуються у крадіжці 133 тонн курятини

Укрінформ
Правоохоронці Куби висунули звинувачення 30 особам за крадіжку 133 тонн курятини та продаж її на вулиці на тлі дефіциту продовольства в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За інформацією державного телебачення Куби, підозрювані у крадіжці вивезли м'ясо у 1660 білих ящиках з державного підприємства в столиці Гавані та використали вторговані від продажу кошти на купівлю холодильників, ноутбуків, телевізорів та кондиціонерів.

Влада не уточнює, коли відбулася крадіжка курятини, але зазначає, що це, ймовірно, сталося між опівночі та 2 годинами ночі, коли виявили коливання температури в холодильному приміщенні.

Відеоспостереження зафіксувало вантажівки, які вивозили м'ясо за межі території держпідприємства.

Серед 30 обвинувачених були начальники змін і ІТ-працівники на заводі, а також охоронці та сторонні особи, які не мають прямого відношення до компанії.

Читайте також: Експосла США у Болівії затримали за роботу на уряд Куби - ЗМІ

У разі доведення вини підозрюваним може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

Директор державного дистриб’ютора продуктів харчування COPMAR Рігоберто Мустеліє заявив, що кількість викраденого м’яса була еквівалентом середньомісячного раціону курятини для провінції.

Зазначається, що кількість курятини, доступної для населення Куби, різко скоротилася в останні роки через економічну кризу, яка призвела до дефіциту їжі, палива та ліків у країні.

Як повідомляв Укрінформ, торік влада Куби вперше з 1959 року скасувала проведення традиційного параду на 1 травня (Міжнародний день солідарності трудящих) через дефіцит палива.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-