Зсув ґрунту на Філіппінах: кількість загиблих зросла до одинадцяти , 110 людей зникли безвісти

Зсув ґрунту на Філіппінах: кількість загиблих зросла до одинадцяти , 110 людей зникли безвісти

Укрінформ
Кількість загиблих через зсув ґрунту в гірському селі на півдні Філіппін зросла до 11, а кількість зниклих безвісти - до 110, після того, як рятувальники відкопали нові тіла в четвер.

Про це повідомляє Associated press, передає Укрінформ.

Армія, поліція і волонтери припинили пошуки зниклих безвісти в четвер у другій половині дня через побоювання нових зсувів і почнуть пошукову операцію в п'ятницю, повідомив речник провінції Давао-де-Оро Едвард Макапілі.

Понад 1 165 сімей були перевезені в евакуаційні центри для гарантування їхньої безпеки, повідомили представники служби з ліквідації наслідків катастрофи.

Серед зниклих безвісти є кілька золотошукачів, які чекали в двох автобусах, щоб їх відвезли додому, коли зсув накрив автобуси і поховав їх під землею. За словами речника, кілька шахтарів вистрибнули з вікон або кинулися навтьоки і вижили.

Читайте також: Зсув ґрунту у Грузії: кількість загиблих зросла до дев'яти

Проливні дощі, що йшли протягом останніх тижнів, послабилися, і погода була ясною, коли стався зсув. За словами чиновників, землетруси також пошкодили будинки і будівлі в регіоні в останні місяці.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок увечері стався зсув грунту на золотодобувне гірське село Масара на півдні Філіппін. Внаслідок стихії загинули 5 людей, ще 27 осіб вважаються зниклими безвісти.

Фото: Tasnim

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-