В Ісландії знову сталося виверження вулкана

В Ісландії знову сталося виверження вулкана

Відео
Укрінформ
На південному заході Ісландії вдруге за цей рік сталося виверження вулкана, що є вже шостим виверженням на півострові Рейк'янес з 2021 року.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Місцеві ЗМІ зробили прямі трансляції з цього району і показали фонтани яскраво-помаранчевої розплавленої породи, що вивергаються з тріщин у землі.

Попри зниження рівня загрози вулканічної системи, місцева влада попереджає про подальші виверження, оскільки земля в цьому районі продовжує підніматися через накопичення магми під землею.

У листопаді минулого року ісландська влада почала будувати дамби, які можуть допомогти відвести палаючі потоки лави від будинків і критично важливих об'єктів інфраструктури.

Ісландія може похвалитися більш ніж 30 діючими вулканами, що робить острів головним напрямком для такого нішевого сегмента як вулканічний туризм.

Читайте також: В Індонезії через виверження вулкана евакуювали 6500 людей

Як повідомляв Укрінформ, на південному заході Ісландії 14 січня почалося виверження вулкана. Виверження тривало близько двох днів, а потоки лави досягли околиць рибальського містечка Гріндавік, майже 4 000 мешканців якого довелось евакуювати.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-