Швеція припинила розслідування вибухів на «Північних потоках»

Швеція припинила розслідування вибухів на «Північних потоках»

Укрінформ
Прокуратура Швеції припинила розслідування вибухів на двох нитках газопроводу "Північний потік", не дійшовши чітких висновків щодо причетних до цих інцидентів осіб.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

"Попереднє розслідування було припинено, оскільки ніщо не вказує на те, що у нападі була задіяна Швеція або її громадяни", - йдеться в заяві шведської прокуратури.

Слідчі дійшли висновку, що шведська влада не має юрисдикції у цій справі та не може проводити розслідування.

За словами прокурора Матса Люнгквіста, який очолював розслідування у Швеції, відомство тісно співпрацювало з німецькими органами, які проводять попереднє розслідування інциденту.

"В межах цієї співпраці ми передали матеріали, що можуть бути використані як докази у німецькому розслідуванні", – зазначив він.

Читайте також: В Естонії заявили, що газопровід Balticconnector пошкодило китайське судно

Як повідомлялося, наприкінці вересня 2022 року внаслідок вибухів на трубопроводах Nord Stream та Nord Stream-2 біля острова Борнгольм у Балтійському морі стався витік на чотирьох ділянках газопроводів у виключних економічних зонах Данії та Швеції. Розслідування диверсії розпочали компетентні органи Швеції, Німеччини та Данії.

У багатьох країнах схильні вважати, що підрив "Північних потоків" ініційований РФ. У Росії свою причетність заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-