У США підтвердили підтримку створення палестинської держави

У США підтвердили підтримку створення палестинської держави

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують підтримувати ідею створення незалежної палестинської держави, і не було жодних змін у політиці з боку адміністрації щодо цієї мети.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Державного департаменту Метт Міллер, повідомляє CNN.

«Ми чітко заявили публічно, що підтримуємо створення незалежної палестинської держави. Це була політика Сполучених Штатів протягом деякого часу. Це була політика цієї адміністрації. Ви бачили, як міністр говорив про це публічно», – сказав Міллер на брифінгу у Держдепартаменті США.

Міллер додав, що США прагнуть розвитку незалежної палестинської держави «з реальними гарантіями безпеки для Ізраїлю», заявивши, що адміністрація Байдена вірить, що це найкращий спосіб забезпечити мир та безпеку для Ізраїлю, палестинців та ширшого регіону.

Міллер зазначив, що Державний департамент розмірковує, як створити незалежну палестинську державу та оцінює «будь-яку кількість варіантів» у рамках свого планування, щоб визначити, який буде ефективним та найкращим.

Читайте також: Моссад представив план нового перемир’я з ХАМАС для звільнення заручників - ЗМІ

Хоча він відмовився розповісти деталі внутрішньої роботи, проте сказав, що США оцінюють різноманітні варіанти, які вони обговорюватимуть з партнерами на Близькому Сході та в уряді США, «але жодних змін у політиці не відбулося».

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 12023 р. ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав убивати й викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях сприяла звільненню близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-