Італія відправить військовий корабель у Червоне море

Італія відправить військовий корабель у Червоне море

Укрінформ
Міністр оборони Гвідо Крозетто заявив у четвер, що Італія відправить щонайменше один військовий корабель у Червоне море для захисту торговельних суден від нападів єменських хуситів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

За словами очільника італійського оборонного відомства, Італія може відправити літаки у Червоне море в рамках участі країни у військово-морській місії ЄС «Aspides» для захисту торговельних суден від нападів хуситів у Ємені.

«Буде щонайменше один італійський корабель (залучений до місії – ред.) протягом 12 місяців, і ми також розглядаємо можливість надіслати повітряний транспорт для спостереження та збору даних», – сказав Крозетто.

Як пише Euronews, Високий представник ЄС Жозеп Боррель у середу після неформальної зустрічі міністрів оборони у Брюсселі анонсував запуск місії «Aspides» у Червоному морі.

«Морська безпека у Червоному морі значно погіршилась за останні тижні, і ми дуже активно просуваємо роботу над новою морською операцією, щоб діяти в суто оборонному режимі для захисту торговельних суден. Наша мета – створити і запустити цю місію, «Aspides», найпізніше 19 лютого, я сподіваюсь і я впевнений, що ми це зробимо», – додав Боррель.

Читайте також: США атакували десять безпілотників хуситів у Ємені

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня Данія заявила про плани відправити фрегат у Червоне море, щоб підтримати міжнародну коаліцію, яка захищає судна від нападів хуситів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-