Експрем’єра Пакистану засудили на 10 років за розголошення державної таємниці

Експрем’єра Пакистану засудили на 10 років за розголошення державної таємниці

Укрінформ
Суд Пакистану засудив колишнього прем’єра Імрана Хана та одного з його партійних заступників Шах Махмуда Куреші до 10 років позбавлення волі за розголошення державної таємниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Вирок був оголошений на засіданні, що відбулося у в’язниці міста Равалпінді, де Хан відбуває трирічний термін ув’язнення у справі про корупцію, сказав речник партії Хана «Техрік-і-Інсаф» Зульфікар Бухарі.

Нинішнє засудження пов’язане з тим, що Хан розмахував конфіденційним документом під час мітингу після свого усунення з посади прем’єра у 2022 році. Хан заявляв, що документ є доказом того, що його усунення було змовою США, нібито виконаною військовими та урядом Пакистану. Вашингтон і пакистанські офіційні особи заперечують заяву Хана.

Документ, яким розмахував експрем’єр, не був оприлюднений ні урядом, ні адвокатами Хана, але, ймовірно, це було дипломатичне листування між послом Пакистану у Вашингтоні та Міністерством закордонних справ в Ісламбаді, йдеться у матеріалі.

Читайте також: Експрезидента Бразилії засудили до в'язниці за корупцію

Справа про розголошення державної таємниці, відома також як справа «Шифр», є однією із 150 справ, які розглядаються проти Хана. Інші обвинувачення проти колишнього прем’єра варіюються від неповаги до суду до тероризму та підбурювання до насильства.

Хан та Куреші мають право оскаржити рішення суду.

Винесення вироку колишньому прем’єру Пакистану відбулося напередодні парламентських виборів, які мають відбутися 8 лютого, і на яких Хан не може балотуватися через його попередню судимість.

Як повідомлялося, у серпні 2023 року експрем’єра Пакистану Хана засудили до трьох років ув'язнення за обвинуваченням у корупції, йому також заборонили займатися політичною діяльністю впродовж п'яти років.

Фото архівне: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-