Словаччина хоче отримати знижку від США на купівлю системи Patriot

Словаччина хоче отримати знижку від США на купівлю системи Patriot

Укрінформ
Міністр оборони Роберт Калиняк заявив у неділю, що Словаччина зацікавлена в обговоренні закупівлі системи протиповітряної оборони (ППО) Patriot у Сполучених Штатів у рамках довгострокових планів захисту повітряного простору країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Калиняка в етері RTVS.

За словами очільника оборонного відомства, Словаччина намагатиметься використати знижку на можливу закупівлю ударних гелікоптерів Viper, яку країна отримала від США минулого року, для придбання систем Patriot.

«Ми розпочали обговорювати те, чи можливо було б використати цю знижку і для (системи – ред.) Patriot», – сказав Калиняк.

За його словами, попри те, що гелікоптери призначені для ведення наступальних дій, пріоритетом для Словаччини повинна бути оборона, особливо протиповітряна.

Наразі на території Словаччини розміщена італійська система Patriot, яка знаходитиметься у державі до квітня.

Читайте також: Через загрозу Росії НАТО збільшує запаси зброї для себе і допомоги Україні - Міноборони

Калиняк додав, що зараз тривають переговори із Польщею та Ізраїлем щодо придбання систем ППО малої та середньої дальності.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 року Сполучені Штати запропонували Словаччині придбати 12 нових гелікоптерів Bell AH-1Z Viper зі знижкою після того, як Братислава погодила відправку Україні своїх винищувачів МіГ-29.

Фото: Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-