Трамп і Гейлі обмінялися звинуваченнями у браку розумових здібностей

Трамп і Гейлі обмінялися звинуваченнями у браку розумових здібностей

Укрінформ
У США потенційні кандидати на президентських виборах від республіканців експрезидент Дональд Трамп і колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі обмінялися взаємними звинуваченнями в недостатніх розумових здібностях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Трамп останнім часом припустився кількох обмовок. Під час промови 19 січня він переплутав Гейлі з колишньою спікеркою Палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі. Іноді він нечітко вимовляє слова, а також припускає, що експрезидент-демократ Барак Обама все ще перебуває при владі.

Водночас він заявив, що кандидати в президенти повинні пройти тест на розумові здібності, повторюючи заклик з боку Гейлі, яка заявила про це у зв'язку з віком Трампа (77 років) і президента Джо Байдена (81 рік).

Читайте також: Виборці штату Колорадо закликали Верховний суд США заборонити Трампу участь у праймеріз

На мітингу в Південній Кароліні Гейлі зазначила, що Трамп останнім часом виглядає розсіяним. За її словами, якщо він хоче пройти когнітивний тест, то «в нього не повинно бути проблем з виходом на дебати зі мною, тому що це найвищий тест на розумову компетентність для будь-кого, хто балотується в президенти».

Трамп відмовився брати участь у будь-яких дебатах республіканських кандидатів, зокрема і з Гейлі.

У своїй промові в Неваді він назвав її «курячими мізками». А також звинуватив її - консервативну республіканку - в тому, що вона нібито «майже радикальна ліва демократка».

Реагуючи на критику Гейлі, Трамп заявив, що його розум нині гостріший, ніж двадцять років тому.

Зазначається, що перемога Трампа на республіканських зборах в Айові та Нью-Гемпширі майже забезпечили йому висунення кандидатом на посаду президента США. Але він розлючений тим, що Гейлі, його останній суперник-республіканець, не відмовилася від продовження боротьби.

Читайте також: Трамп збентежений, що Гейлі не зійшла з президентських перегонів - CNN

Трамп і його союзники розпочали кампанію, щоб змусити Гейлі вийти з перегонів до наступного важливого голосування на праймеріз у її рідному штаті Південна Кароліна 24 лютого. Трамп погрожує вигнати зі своєї політичної орбіти всіх донорів, котрі продовжуватимуть фінансувати Гейлі.

Вона пообіцяла продовжувати кампанію як у Південній Кароліні, так і в інших штатах.

Як повідомлялося, у штатах Айова і Нью-Гемпшир відбулися перші голосування на праймеріз, де серед республіканців упевнено лідирує Трамп.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-