Герб Бухареста змінять через помилку 150-річної давнини

Герб Бухареста змінять через помилку 150-річної давнини

Укрінформ
Рада румунської столиці Бухареста 31 січня розгляне рішення про зміну герба міста через допущену у 1864 році помилку, внаслідок якої там помилково зобразили іншого святого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania-Insider.

"Генеральна рада столиці збирається змінити офіційний герб Бухареста, оскільки зображення ікони святого Димитрія Нового було помилково обрано", - йдеться у повідомленні.

Генеральна рада обговорить проєкт відповідної постанови 31 січня.

Зазначається, що зображення ікони святого Димитрія Нового було помилково обрано ще у 1864 році, цей факт підтверджений Румунською православною церквою, а також багатьма істориками та фахівцями з геральдики.

Наразі на гербі Бухареста - зображення та символіка святого великомученика Димитрія Миролюбця, день якого відзначається 26 жовтня. Він був воїном, який загинув у Салоніках у 303 році за правління імператора Діоклетіана, а не святого Димитрія Нового, Покровителя Бухареста, що відзначається 27 жовтня.

Читайте також: Археологи у Греції знайшли античний храм зі скарбами

"Святий Димитрій Новий, покровитель Бухареста, є частиною ідентичності столиці Румунії, що має глибоке історичне та духовне значення. Історичне та духовне значення покровителя Бухареста було визнано Румунською православною церквою з моменту принесення його святої мощі до Валахії 13 липня 1774 року", – йдеться у повідомленні.

Помилка не була виправлена у рішенні Генеральної ради 76/1993, і на гербі все ще зображена ікона святого Димитрія Миролюбця, а не святого Димитрія Нового.

Фото: Calin Stan/Dreamstime.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-