Нетаньягу не виключає створення Палестинської держави - Байден

Нетаньягу не виключає створення Палестинської держави - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден провів телефонну розмову із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, обговоривши з-поміж іншого можливість збереження Палестинської держави.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

Зазначається, що це була перша розмова між Байденом і Нетаньягу за майже місяць. “Байден та Нетаньягу обговорили зусилля зі звільнення решти утримуваних ХАМАСом заручників та перехід Ізраїлю до більш “точкових” операцій у Газі, що дозволять допуск більш кількості гуманітарної допомоги”, - йдеться у матеріалі.

Reuters зауважує, що після розмови Байдена спитали, чи неможливим є розв’язання кризи у регіоні зі збереженням Ізраїльської та Палестинської держав, поки Нетаньягу залишається при владі. Президент США на це відповів: “Ні, це не так”.

Читайте також: Ізраїль планує нарощування військової потужності - Нетаньягу

За словами Байдена, прем’єр-міністр Ізраїлю не відкидає дводержавного рішення і що цього можна досягти різними шляхами. Серед іншого президент США натякнув, що не всі члени ООН мають військові сили.

Нагадаємо: цього тижня Біньямін Нетаньягу публічно заявив, що після нещодавної різанини, влаштованої ХАМАСом, не вважає за можливе збереження Палестинської держави.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-