Ізраїль завдав удару по Дамаску, вбиті щонайменше чотири іранських офіцери розвідки

Ізраїль завдав удару по Дамаску, вбиті щонайменше чотири іранських офіцери розвідки

Укрінформ
У суботу армія Ізраїлю завдала удару по столиці Сирії Дамаску, зруйнувавши будівлю, де знаходились представники "Корпусу вартових ісламської революції Ірану" (КВІР), загинули щонайменше четверо іранських офіцерів.

Про це повідомляє Associated press, передає Укрінформ.

Сирійське державне телебачення повідомило, що "ізраїльська агресія" була спрямована на житловий будинок у районі Маззех на заході Дамаска. В цьому районі, який ретельно охороняється, розташовуються кілька дипломатичних місій. Удару зазнали також посольства Венесуели і Південної Африки.

Іранські ЗМІ повідомляють, що внаслідок удару загинули чотири радники КВІР, їхні імена не називаються. Бойовики звинуватили в ударі Ізраїль. Nour News, який вважається близьким до сирійської розвідки, ідентифікував двох загиблих як генерала Садега Омідзаде, заступника з розвідки експедиційних сил "Кудс" в Сирії, та його заступника під псевдонімом Хадж Голам.

Опозиційний військовий моніторинговий центр "Сирійська обсерваторія з прав людини" повідомив, що загинули щонайменше шість людей - п'ятеро іранців і один сирієць, четверо вважаються зниклими безвісти. Удар був завданий в той час, коли офіційні представники підтримуваних Іраном угруповань проводили нараду. Голова Обсерваторії Рамі Абдуррахман повідомив, що троє з іранців були командирами.

Читайте також: Ізраїль має намір контролювати безпеку в секторі Гази після завершення війни - Нетаньягу

Ізраїльські військові не коментують цей удар. Ізраїль рідко визнає свої дії в Сирії, але заявляє, що завдає ударів по базах бойових угруповань союзних Ірану, зокрема таких як ліванська "Хезболла".

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок ізраїльського удару по південній Сирії 8 січня був убитий один із високопосадовців ХАМАСу.

Фото: stmegi.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-