«Хезболла» відкинула ініціативу США про відведення бойовиків від кордону з Ізраїлем

«Хезболла» відкинула ініціативу США про відведення бойовиків від кордону з Ізраїлем

Укрінформ
Ісламістське шиїтське угруповання «Хезболла» відкинуло ініціативу Вашингтона щодо відведення своїх бойовиків подалі від кордону з Ізраїлем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

«Хезболла» відкинула початкові ідеї Вашингтона щодо охолодження бойових дій з Ізраїлем, як-от відведення своїх бійців далі від кордону, але залишається відкритою для дипломатії, щоб уникнути руйнівної війни», - заявили ліванські офіційні особи.

Представник США Амос Хохштейн очолює дипломатичну роботу з відновлення безпеки на ізраїльсько-ліванському кордоні, оскільки регіон перебуває на небезпечному шляху до ескалації конфлікту, спричиненого війною у секторі Гази.

«Хезболла» готова вислухати», - сказав високопоставлений ліванський чиновник, підкресливши, що угруповання вважає нереалістичними ідеї, представлені Хохштейном під час візиту до Бейрута минулого тижня.

Читайте також: В Ізраїлі заявили про двох загиблих внаслідок ракетного обстрілу з Лівану

Як зазначається, позиція «Хезболли» полягає у тому, що вона буде обстрілювати Ізраїль ракетами, доки в Газі не буде повного припинення вогню.

Як повідомлялося, після початку розв’язаної ХАМАС війни проти Ізраїлю ситуація на лівано-ізраїльському кордоні суттєво загострилася. 8 жовтня бойовики «Хезболли» випустили по території Ізраїлю десятки ракет на знак підтримки дій ХАМАС. У відповідь Ізраїль завдав масованого артилерійського удару по південному сходу Лівану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-