Пакистан завдав авіаударів по території Ірану, щонайменше семеро загиблих

Пакистан завдав авіаударів по території Ірану, щонайменше семеро загиблих

Укрінформ
Пакистан завдав авіаударів у відповідь по Ірану, загинули щонайменше сім осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

"Військово-повітряні сили Пакистану завдали авіаударів у відповідь по Ірану вранці у четвер. Ця атака призвела до загибелі щонайменше семи людей та ще більше посилила напруженість між сусідніми країнами", - йдеться у повідомленні.

Удари відбулися у провінціях Сістан та Белуджистан після атаки Ірану у вівторок на пакистанську територію, внаслідок якої загинули двоє дітей у південно-західній провінції Белуджистан.

Зазначається, що ці удари ставлять під загрозу дипломатичні відносини між двома країнами, оскільки Іран та Пакистан давно ставляться один до одного з підозрою.

Міністерство закордонних справ Пакистану описало ці удари як "серію високо скоординованих та спеціально націлених точних військових ударів".

"Сьогодні вранці заходи були вжиті на тлі достовірних розвідувальних даних про майбутню широкомасштабну терористичну діяльність", — йдеться у заяві МЗС Пакистану.

Читайте також: Пакистан відкликає посла із Тегерана після іранського авіаудару

"Ці дії є проявом непохитної рішучості Пакистану захищати свою національну безпеку від усіх загроз", - додали в МЗС.

Як повідомлялося, 16 січня Іран вдарив по Пакистану ракетами й безпілотниками. Внаслідок атаки загинули двоє дітей, ще п’ять людей були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-