Поблизу Ємену ракета влучила у торгове судно

Поблизу Ємену ракета влучила у торгове судно

Укрінформ
У понеділок біля узбережжя Ємену в Аденській затоці випущена хуситами ракета уразила торгове судно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

За даними Британської організації з морських торговельних операцій (UKMTO), яка контролює води Близького Сходу, напад на судно стався у понеділок приблизно за 177 кілометрів на південний схід від єменського міста Аден. Капітан постраждалого судна поінформував, що «лівий борт судна був уражений ракетою».

Читайте також: Удари по хуситах були необхідними і пропорційними - Штати в ООН

У коментарі агентству страхові фірми Ambrey та Dryad Global зазначили, що йдеться про балкер Eagle Gibraltar, який пливе під прапором Маршаллових островів. Корабель належить Eagle Bulk, фірмі зі Стемфорда, штат Коннектикут.

Пізніше в Центральному командуванні ЗС США підтвердили факт удару, звинувативши в нападі єменських хуситів.

«Корабель не повідомив про жодні поранення (членів екіпажу – ред.) чи значні ушкодження і продовжує свій шлях», – зазначили у Центральному командуванні.

Дані супутникового відстеження, проаналізовані AP, показали, що Eagle Gibraltar прямував до Суецького каналу, але швидко розвернувся під час атаки.

У Центральному командуванні ЗС США заявили про виявлений окремий запуск протикорабельної ракети в бік південної частини Червоного моря у понеділок, хоча вона «зазнала аварії в польоті та впала на землю в Ємені».

Читайте також: Хусити помилково випустили ракету по танкеру з російською нафтою

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Сполучені Штати і Велика Британія завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із бойовиками-хуситами. Це перші удари по хуситах, відколи ті почали атакувати цивільні судна в Червоному морі наприкінці минулого року.

Президент США Джо Байден заявив, що й надалі без вагань продовжуватиме удари по Ємену, «якщо це буде необхідно».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-