Сильні зливи в Ріо-де-Жанейро забрали щонайменше 11 життів

Сильні зливи в Ріо-де-Жанейро забрали щонайменше 11 життів

Укрінформ
У Бразилії проливні дощі, які перетворили вулиці Ріо-де-Жанейро на річки, забрали життя щонайменше 11 людей. У деяких частинах міста всього за 24 години випала місячна норма опадів, яка зазвичай випадає в січні.

Про це повідомляє Al jazeera, передає Укрінформ.

Шторм особливо сильно вдарив по північних районах Ріо-де-Жанейро, повідомила пожежна служба. Люди в цьому районі загинули в результаті зсувів, утоплення і ураження електричним струмом.

Пожежники повідомили, що вони відреагували на 200 викликів, пов'язаних зі штормом.

Станом на вечір неділі рятувальники все ще перебували в пошуках жінки, яка зникла після того, як її автомобіль впав у річку.

Вода від шторму досягла дахів автомобілів на деяких ділянках Авеніда де Бразил, головної магістралі міста.

Мер міста Едуардо Паес оголосив ситуацію "надзвичайною" і закликав людей залишатися вдома заради власної безпеки і не заважати рятувальним і відновлювальним роботам.

Десятки автобусних маршрутів припинили роботу, а кілька станцій метро були закриті через воду на коліях.

Читайте також: Кількість загиблих через зсув ґрунту У Колумбії зросла до 34

В Акарі, одному з найбільш постраждалих районів, вода затопила підвальні приміщення муніципальної лікарні ім. Рональдо Газолли, а також сильно постраждали місцеві магазини.

Національне агентство з моніторингу стихійних лих заявило, що існує високий ризик зсувів у восьми містах у прилеглому до Ріо-де-Жанейро штаті.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок злив та викликаних ними зсувів ґрунту у Сан-Паулу в Бразилії загнинуло щонайменше двоє людей, ще одна особа вважається зниклою безвісти.

Фото: Clauber Cleber Caetano/Brazil's Presidential Press Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-