У Газі заявляють про 23 тисячі загиблих палестинців

У Газі заявляють про 23 тисячі загиблих палестинців

Укрінформ
Число палестинців, які загинули у результаті триваючих військових дій між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС, зросло до 23 469.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа із посиланням на заяву підконтрольного ХАМАС міністерства охорони здоров'я Гази.

Речник МОЗ Гази Ашраф аль-Кедра у четвер у пресрелізі зазначив, що внаслідок ізраїльських ударів загинули 112 палестинців загинули, 194 зазнали поранень за останню добу. Він додав, що з початку збройного протистояння між сторонами були поранені 59 604 палестинця, із них 6 200 потребували термінового лікування поза межами Гази.

«Ситуація в лікарнях на півдні сектора Гази вкрій катастрофічна внаслідок переповнення пораненими та десятками тисяч переміщених осіб», – сказав аль-Кедра.

Міністр закликав установи ООН терміново втрутитися, щоб «забезпечити водою їжею та притулком переміщених осіб до того як станеться катастрофа з наслідками якої не можна буде змиритися».

Читайте також: Ізраїль заявив у Гаазі: Ми не починали війну і захищаємо себе від ХАМАС

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

Раніше підконтрольна ХАМАС влада повідомляла про 22 835 загиблих палестинців у секторі Гази внаслідок бойових дій.

Фото: Abdul Rahman Salama/Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-