У Словенії розпочали операцію з порятунку заблокованих у печері людей

У Словенії розпочали операцію з порятунку заблокованих у печері людей

Укрінформ
У понеділок водолази увійшли в затоплену 8,2-кілометрову печеру Крижна яма у Словенії, щоб спробувати евакуювати п’ятьох людей, які опинилися заблоковані через зливу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Першу частину печери поки можна пройти. Водолази входять всередину, і ми сподіваємося, що вони вийдуть із евакуйованими протягом дня, найпізніше – ввечері», – сказав голова пошуково-рятувальної операції Макс Мерела.

За словами Мерели, група з п’яти людей перебуває у печері «у відмінному психо-фізичному стані, у сухому місці та мають намет із обігрівом і все необхідне». Вони чекають лише на порятунок, додав він.

За словами очільника рятувальної місії, усі виходи з печери будуть прохідними, коли спаде вода. Людям видадуть водолазні костюми у разі, якщо їм доведеться випливати із печери.

Читайте також: У протоці Босфор зламався суховантаж, що прямував з Росії до Словенії

Як повідомлялося, п’ятеро людей опинилися в пастці у печері Крижна яма на південному заході Словенії у суботу, оскільки сильна злива призвела до підвищення рівня води, і рятувальники не могли безпечно їх звідти витягнути.

У суботу ввечері рятувальники ненадовго дісталися до заблокованих людей, щоб доставити їм їжу, воду і намет із підігрівом.

Фото: Handout

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-