У Пакистані під час кампанії з вакцинації від поліомієліту вбили п'ятьох поліцейських

У Пакистані під час кампанії з вакцинації від поліомієліту вбили п'ятьох поліцейських

Укрінформ
Під час кампанії з вакцинації від поліомієліту на північному заході Пакистану щонайменше п'ять поліцейських загинули і близько двох десятків отримали поранення через підрив вибухового пристрою поблизу їхнього автомобіля.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

Вибух стався рано вранці в понеділок у районі Баджаурі, в сусідній з Афганістаном провінції Хайбер-Пахтунхва, коли поліція вийшла на кампанію з вакцинації проти поліомієліту.

У поліції повідомили, що п'ять поранених перебувають у критичному стані і були перевезені до столиці провінції, Пешавара, приблизно за 133 км на південь від Баджаура.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за напад.

За останні роки пакистанський рух "Талібан" (ТТП), вбив десятки працівників, які проводили вакцинацію проти поліомієліту, і співробітників служб безпеки в Пакистані.

Опір кампанії імунізації проти поліомієліту в Пакистані зріс після того, як американське розвідувальне агентство ЦРУ організувало фейкову кампанію вакцинації, щоб вистежити Усаму бен Ладена, якого було вбито в пакистанському гарнізонному містечку Абботтабад у 2011 році.

Читайте також: У Сеулі горіла багатоповерхівка: двоє загиблих, 29 постраждалих

Релігійні лідери в прикордонному регіоні Пакистану та Афганістану також поширювали дезінформацію про те, що вакцина містить сліди свинини та алкоголю, які заборонені в ісламі.

Пакистан і Афганістан - єдині дві країни, які ще не оголошені вільними від дикого поліовірусу типу 1 (WPV-1).

Як повідомляв Укрінформ, терорист-смертник підірвав свій автомобіль з вибухівкою поблизу головної брами поліцейської дільниці у Пакистані вранці у вівторок, унаслідок чого загинули щонайменше шестеро офіцерів та ще 25 було поранено.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-