Італійський суд зняв з Марадони обвинувачення в несплаті податків

Італійський суд зняв з Марадони обвинувачення в несплаті податків

Укрінформ
Суд у Римі посмертно зняв з аргентинського футболіста Дієго Марадони звинувачення в ухиленні від сплати податків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Malay Mail.

"Суд Італії зняв з покійної легенди аргентинського футболу Дієго Марадони звинувачення у несплаті податків, завершивши 30-річну судову тяганину між екс-форвардом "Наполі" та податковими органами", - йдеться у повідомленні.

Марадону звинуватили у тому, що він нібито використовував проксі-компанії у Ліхтенштейні, щоб ухилитися від судових зборів під час отримання платежів від клубу "Наполі" за його особисті права на зображення.

"Все закінчилося, і я можу чітко заявити, не боючись, що мені заперечать, що Марадона ніколи не ухилявся від сплати податків", — сказав агенції Reuters його адвокат Анджело Пізані.

Адвокат сказав, що це рішення стало кінцем 30-річних переслідувань, яких зазнав футболіст та зазначив, що спадкоємці Марадони тепер можуть вимагати компенсації збитків.

Розслідування щодо Дієго Марадони розпочалося у 1990-х роках. Футболіста звинуватили в тому, що він нібито використовував довірені компанії у Ліхтенштейні з метою уникнення податків при отриманні виплат від клубу "Наполі" з 1985 по 1990 рік. Йому висунули звинувачення, а також його зобов’язали виплатити €37 млн та конфіскували деякі особисті речі.

Читайте також: Пеле - найкращий гравець в історії чемпіонатів світу з футболу

Аргентинський футболіст якийсь час не міг повернутись до Італії, де йому загрожував арешт. У 2013 році було ухвалено рішення припинити судове переслідування футболіста, проте податкова відмовлялася списувати заборгованість. 2021-го суд також ухвалив рішення про відсутність доказів щодо несплати податків.

Дієго Марадона помер 25 листопада 2020-го на 61-му році життя.

Як повідомляв Укрінформ, італійський антимонопольний суд оштрафував американські компанії Amazon та Apple Inc на суму понад 200 мільйонів євро за звинуваченням у неконкурентних діях.

Фото: lidovky.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-