Кордон і допомога Україні: спікер Палати представників думає про переговори з Байденом - Bloomberg

Кордон і допомога Україні: спікер Палати представників думає про переговори з Байденом - Bloomberg

Укрінформ
Спікер Палати представників США Майк Джонсон розглядає можливість переговорів із президентом Джо Байденом щодо допомоги Україні та імміграційної політики, оскільки переговори щодо двопартійного компромісу у Сенаті затягуються.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерело, передає Укрінформ.

Група сенаторів від двох партій уже декілька тижнів працює над можливими змінами в імміграційній політиці США, на яких наполягають республіканці як на умові для схвалення запиту Байдена на екстрену допомогу Україні у розмірі 61 млрд дол. Проте компромісу ще не досягнуто.

За інформацією Bloomberg, Джонсон наполягає на тому, щоб Байден прийняв низку імміграційних змін, включаючи нові обмеження щодо можливості президента скасовувати депортацію мігрантів та зміни критеріїв для надання притулку.

Переговори у Сенаті зосереджені на більш обмежених поступках, ніж домагаються республіканці у Палаті представників, тож будь-яка угода, досягнута у верхній палаті Конгресу, може не пройти в нижній.

Утім, за словами співрозмовника видання, Джонсон усе ще сподівається, що Сенат знайде прийнятне рішення.

Читайте також: США не відмовляться від підтримки України стільки, скільки потрібно - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім і Конгрес США намагаються досягти домовленості, яка передбачатиме надання військової допомоги двом союзникам Штатів, зокрема Україні, і водночас запобігання нелегальній імміграції через американсько-мексиканський кордон.

20 грудня лідери обох партій оголосили, що Сенат не голосуватиме за пакет щодо надання додаткової допомоги Україні та зміцнення безпеки кордону до початку 2024 року, попри те що переговірники від демократів та республіканців продовжують свою роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-