Штати різко зреагували на пропозиції урядовців Ізраїлю виселити палестинців з Гази

Штати різко зреагували на пропозиції урядовців Ізраїлю виселити палестинців з Гази

Укрінформ
Офіційний Вашингтон виступив з різкою заявою проти пропозицій окремих урядовців Ізраїлю виселити палестинців із сектору Гази.

Текст заяви поширив Державний департамент США, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати відкидають останні заяви ізраїльських міністрів Безалеля Смотріча та Ітамара Бен-Гвіра, які виступили за те, аби переселити палестинців за межі Гази», - поінформували в Держдепі.

Підкреслюється, що така риторика є безвідповідальною.

«Уряд Ізраїлю, в тому числі прем’єр-міністр, неодноразово заявляли нам, що такі заяви не відображають його політики. Ці заяви повинні негайно припинитися», - вказали в зовнішньополітичному відомстві США.

Читайте також: Бойові дії в Газі переходять у менш інтенсивну фазу - адміністрація США

«Ми чітко, послідовно та недвозначно заявили, що Газа є палестинською землею і залишатиметься палестинською землею, де ХАМАС не буде більше контролювати її майбутнє, а Ізраїлю не загрожуватимуть жодні терористичні угруповання», - резюмували в Держдепі.

Як повідомлялося, Безалель Смотріч і Ітамар Бен Гвір, які вважаються політиками правого крила, напередодні виступили перед своїми однопартійцями. Вони заявили, що добровільне переселення палестинців подалі від Ізраїлю забезпечить більшу безпеку Єврейській державі та вважатиметься перемогою у війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-