Молдова отримала перший радар нового покоління для ППО

Молдова отримала перший радар нового покоління для ППО

Фото
Укрінформ
До Молдови сьогодні доставили сучасний радар для спостереження за повітряним простором, який країна придбала у французького виробника THALES.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Як повідомили у Міноборони Молдови, французька компанія надала інформаційну та логістичну підтримку в ході доставки.

За словами міністра оборони Анатолія Носатого, цей радар життєво необхідний для зміцнення потенціалу протиповітряної оборони Молдови.

«У теперішньому регіональному контексті безпека наших громадян є пріоритетом. Останні інциденти з порушенням повітряного простору нашої країни зосередили увагу влади на терміновій необхідності зміцнення обороноздатності Молдови. Ця система, що контролюватиме увесь повітряний простір країни, доповнить заходи, вжиті для оснащення Національної армії відповідно до міжнародних стандартів. У зв'язку з цим я хотів би висловити подяку керівництву країни за увагу, яку приділяють оборонному сектору, а також нашим зовнішнім партнерам, зокрема, Франції, за їхню підтримку у досягненні цієї мети», — сказав Носатий.

Як зазначила для NewsMaker прессекретар міноборони Алла Діакону, у Молдові і раніше були декілька систем повітряного спостереження, але вони застаріли.

Анатолій Носатий раніше зазначав, що до кінця цього року Молдова придбає сучасну систему контролю за повітряним простором, а 2024 року Національна армія отримає ще і ракети.

Читайте також: У Молдові стартували військові навчання поблизу Придністров'я

24 листопада голова парламентської комісії з питань нацбезпеки Ліліан Карп розповів у телеефірі, що Молдова «вже має новий мобільний радар, який дозволяє відстежувати ситуацію у повітряному просторі», уточнивши, що до кінця року в країну доставлять ще один радар.

Як повідомляв Укрінформ, молдовський парламент у п’ятницю проголосував за проєкт постанови про затвердження Стратегії національної безпеки Молдови, який подала президент країни Мая Санду.

Фото: army.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-