Ізраїльський уряд погодив відкриття КПП до сектору Гази для ввезення допомоги

Ізраїльський уряд погодив відкриття КПП до сектору Гази для ввезення допомоги

Укрінформ
Уряд Ізраїлю схвалив доставку гуманітарної допомоги до сектору Гази через контрольно-пропускний пункт Керем-Шалом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

"Кабінет міністрів проголосував за відновлення ізраїльського КПП Керем-Шалом для надходження гуманітарної допомоги в Газу вперше після початку війни 7 жовтня", - повідомила канцелярія прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу.

Ця заява була зроблена на тлі ескалації тиску з боку адміністрації Байдена та через декілька годин після того, як радник США з національної безпеки Джейк Салліван завершив свої останні зустрічі з посадовцями в Ізраїлі.

Таким чином, уряд Нетаньягу вперше показує, що Ізраїль зобов’язався в рамках перемир’я, яке забезпечило звільнення 105 заручників минулого місяця, сприяти в’їзду 200 вантажівок гуманітарної допомоги до Гази щодня.

Єгипетський контрольно-пропускний пункт Рафах, який досі був єдиним відкритим КПП для в’їзду допомоги, міг обслуговувати лише 100 вантажівок щоденно.

"Щоб виконати угоду, сьогодні кабінет міністрів тимчасово схвалив розвантаження вантажівок на стороні Гази через контрольно-пропускний пункт Керем-Шалом", — йдеться в ізраїльській заяві, в якій вживаються максимально розпливчасті формулювання, щоб оголосити, що було знову відкрито Керем-Шалом для в’їзду допомоги.

Читайте також: У секторі Гази залишаються 132 заручники - Ізраїль

Зазначається, що рішення уряду Ізраїлю поширюється лише на допомогу, яка надходитиме з боку Єгипту, а не ООН, зазначив ізраїльський чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав убивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-