У Пакистані бойовики напали на поліцейський відділок та армійські пости, семеро загиблих

У Пакистані бойовики напали на поліцейський відділок та армійські пости, семеро загиблих

Укрінформ
Бойовики напали на регіональний поліцейський відділок і два військові пости на північному заході Пакистану у п'ятницю, спровокувавши перестрілку, в результаті якої загинули четверо офіцерів і троє бойовиків.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ. 

За словами начальника місцевої поліції Іфтіхара Шаха, спочатку напад трапився на штаб-квартиру поліції в місті Танк в провінції Дера Ісмаїл Хан, де двоє поліцейських "загинули мученицькою смертю" і ще троє були поранені, а двоє нападників загинули. Третій бойовик був убитий солдатами під час нападу на сусідній армійський пост. Через кілька годин пакистанські таліби також напали на військовий пост у північно-західному регіоні Хайбер, що межує з Афганістаном, убивши двох солдатів і поранивши ще п'ятьох, повідомив представник місцевої поліції Салім Хан.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за п'ятничні напади, але в них підозрюють пакистанських талібів, відомих як "Техрік-е-Талібан Пакистан" (ТТП).

Читайте також: У Пакистані біля поліцейської дільниці смертник підірвав авто, шестеро загиблих

Це угруповання відокремлене від афганського "Талібану", хоча є союзником афганського руху, який захопив владу в сусідній країні в серпні 2021 року, коли війська США і НАТО перебували на завершальній стадії виведення військ після 20 років війни.

Як повідомляв Укрінформ, терорист-смертник підірвав свій автомобіль з вибухівкою біля головної брами поліцейської дільниці у Пакистані вранці у вівторок, унаслідок чого загинули 23 особи та десятки поранені.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-