У Конгресі США підтримали розслідування імпічменту Байдена

У Конгресі США підтримали розслідування імпічменту Байдена

Укрінформ
Члени Палати представників США в середу, 13 грудня, проголосували за резолюцію щодо продовження розслідування в рамках процесу імпічменту президента Джо Байдена.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

"Республіканці Палати представників проголосували в середу за початок офіційного розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена", - йдеться у повідомленні.

Резолюція передбачає собою формальний початок розслідування в рамках процедури імпічменту.

Документ підтримав 221 конгресмен-республіканець, проти ухвалення проголосували 212 демократів. До цього моменту республіканці у Палаті представників не мали достатньо голосів, щоб легітимізувати своє розслідування повним голосуванням у Палаті.

Попереднє розслідування намагалося виявити протиправні дії президента, тому воно не отримало єдиної підтримки повної конференції Республіканської партії.

Таким чином, голова Палати представників з нагляду Джеймс Комер та голова судової влади Джим Джордан здобули перемогу після голосування, подолавши відсутність підтримки розслідування, яке було розпочато в односторонньому порядку ще у вересні під керівництвом тодішнього спікера Кевіна Маккарті.

"Ми дуже задоволені сьогоднішнім голосуванням", — сказав Комер, республіканець від Кентуккі, журналістам.

Як повідомляє DW, ідея провести голосування щодо резолюції належить спікеру нижньої палати американського парламенту Майку Джонсону, який вважає, що затверджена резолюція додасть процедурі імпічменту більшої ваги.

Підставами для розслідування є, зокрема, листування з ноутбука сина президента - Гантера Байдена, свідчення свідків про нібито причетність президента до бізнесу сина, а також підозрілі грошові операції сім'ї очільника держави. Напередодні Байдена-молодшого викликали до суду комітетом з нагляду Палати представників, щоб відповісти на запитання республіканців про причетність Джо Байдена до його бізнесу. Однак він не прийшов. Сам Джо Байден усі закиди на свою адресу відкидає та пов'язує їх із президентською виборчою кампанією республіканців.

Після рішення Палати представників звинувачення передано до Сенату США, де процедура набуває форми судового процесу. Керує ним голова Верховного суду США. Палата представників на процесі фактично виступає стороною обвинувачення, а сенатори виконують роль членів суду присяжних. Щоб імпічмент відбувся, необхідно щонайменше дві третини голосів.

Читайте також: Спікер відмовився продовжити роботу Палати представників Конгресу США наступного тижня

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден вважає, що республіканці хочуть запустити процедуру імпічменту, аби призупинити роботу уряду США.

Читайте також: Сину Байдена висунули дев'ять кримінальних звинувачень

Республіканці звинувачують президента та його сім'ю в тому, що вони отримують неправомірну вигоду від політичних рішень, в ухваленні яких Байден брав участь як віцепрезидент під час правління президента Барака Обами в 2009-2017 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-