Палата представників США планує проголосувати за початок імпічменту Байдена - Reuters

Палата представників США планує проголосувати за початок імпічменту Байдена - Reuters

Укрінформ
У середу контрольована республіканцями Палата представників Конгресу США планує проголосувати за формалізацію процедури імпічменту президента-демократа Джо Байдена.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на помічника лідера республіканців на умовах анонімності, передає Укрінформ.

Зазначається, що раніше в понеділок один з республіканських законодавців заявив, що спікер Палати представників Майк Джонсон розкрив плани щодо голосування в четвер на закритому засіданні.

Палата представників у четвер також має покинути Вашингтон на більш ніж тритижневі канікули.

Республіканці звинувачують президента і його сім'ю в тому, що вони отримують неправомірну вигоду від політичних рішень, в ухваленні яких Байден брав участь як віцепрезидент під час правління президента Барака Обами у 2009-2017 роках.

Вони також звинувачують Міністерство юстиції США у неправомірному втручанні в розслідування щодо сина Байдена, бізнесмена Хантера Байдена.

Згідно з повідомленням, представник республіканців Келлі Армстронг раніше представив 14-сторінкову резолюцію, яка дозволить Палаті представників проголосувати за дозвіл на проведення розслідування.

Видання зазначає, що республіканці в Палаті представників досі не змогли надати доказів, які б пов'язували дії Байдена на посаді віцепрезидента з бізнесом його сина, і малоймовірно, що Сенат, де Демократична партія має незначну більшість, проголосує за засудження президента, якщо Палата представників ухвалить статті про імпічмент.

Читайте також: Сенатор Мерфі закликає не робити допомогу Україні й Ізраїлю заручником міграційної реформи

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден вважає, що республіканці хочуть запустити процедуру імпічменту, аби призупинити роботу уряду США.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-