Співробітники The Washington Post вийшли на найбільший за 50 років страйк

Співробітники The Washington Post вийшли на найбільший за 50 років страйк

Укрінформ
У четвер, 7 грудня, співробітники однієї з найбільших американських газет The Washington Post розпочали перший за майже 50 років 24-годинний страйк.

Як передає Укрінформ, про це повідомила профспілка Washington Post Guild у соцмережі Х.

«Розпочався наш 24-годинний страйк. Вперше за 50 років у The Washington Post. Співробітники страйкують, тому що наша компанія відмовляється сумлінно вести перемовини та порушує закон», - зазначили у профспілці.

Члени профспілки заявили, що розпочали страйк на знак протесту на тлі триваючої невирішеної ситуації в перемовинах з компанією, яка залишила співробітників газети без контракту протягом 18 місяців.

Вони також заперечують проти нещодавньої пропозиції компанії щодо економії коштів.

У свою чергу керівництво компанії заперечує заяву профспілки про те, що вона веде перемовини «несумлінно», і каже, що все ще сподівається укласти угоду до кінця місяця.

Читайте також: В Італії лікарі та медсестри влаштували загальнонаціональний 24-годинний страйк

Зазначається, що з моменту попереднього страйку у газеті минуло 48 років. Восени 1975 року працівники друкарні очолили страйк, який тривав 20 тижнів, — тоді деякі працівники виводили з ладу преси для друку, а керівники компаній самі приходили на роботу керувати машинами та друкувати газети. Однак більшість журналістів не брали участь у страйку.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада у Нідерландах редактори та журналісти новин влаштували страйк через невдоволення колективним трудовим договором.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-