На Західному березі Йордану виявили тунелі та лабораторії з виготовлення зброї ХАМАСу

На Західному березі Йордану виявили тунелі та лабораторії з виготовлення зброї ХАМАСу

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ - ред.) у таборі біженців Дженін виявила нові тунелі та три лабораторії з виготовлення зброї угруповання ХАМАС. Окрім того, нею було затримано ще 10 розшукуваних палестинців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

"Протягом ночі у таборі біженців Дженін, що на Західному березі річки Йордан, затримали 10 розшукуваних палестинців, знайшли дві шахти тунелів та три лабораторії з виготовлення бомб", - повідомили представники ЦАХАЛу.

Зазначається, що було вилучено декілька одиниць вогнепальної зброї та іншого обладнання.

Представники ЦАХАЛу повідомили, що військові зіткнулися з палестинськими бойовиками в цьому районі, відкриваючи вогонь у відповідь по озброєних підозрюваних та тих, хто кидав вибухові пристрої.

Читайте також: Війська Ізраїлю захопили штаб бригади ХАМАСу на півночі Гази

За даними ЦАХАЛу, під час зіткнень один солдат отримав легкі поранення. Окрім того, ще 16 підозрюваних були затримані в інших районах Західного берега річки Йордан.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Читайте також: Адміністрація Байдена запропонувала план управління сектором Гази після війни - Politico

Армія Ізраїлю відновила бойові дії після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-