Путін прибув до ОАЕ

Путін прибув до ОАЕ

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін вперше після видачі ордера на його арешт Міжнародним кримінальним судом у Гаазі прибув із візитом у країну, яка не межує з Росією, - Об'єднані Арабські Емірати.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

У столиці ОАЕ Абу-Дабі в Путіна заплановані переговори із президентом Мохаммедом бін Заїд Аль Нагаяном. Після цього глава країни-агресора, як очікується, вирушить до Саудівської Аравії, де зустрінеться з фактичним керівником держави наслідним принцом Мухаммедом.

Після візиту до арабських країн Путін має зустрітися в Москві з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі.

ОАЕ, Саудівська Аравія та Іран входять до міжнародного картелю ОПЕК, який намагається утримувати ціни на нафту на міжнародних ринках.

ОАЕ та Саудівська Аравія не беруть участь у роботі МКС, який видав ордер на Путіна у березні 2023 року. Після оголошення в розшук російський президент відвідував три держави СНД і Китай, що межує з Росією, але пропустив саміти БРІКС у Південній Африці та G20 в Індії.

Читайте також: Кислиця прокоментував появу Путіна в Time серед претендентів на «Людину року»

Журналістські розслідування називали ОАЕ однією з основних точок, через які до Росії надходять підсанкційні товари в обхід міжнародних обмежень. У емірат Дубай, що входить до держави, зокрема, переїхали з Європи багато великих російських бізнесменів, які опинилися під санкціями або під загрозою санкцій.

Як повідомлялося, з березня 2023 року Путіна розшукує Міжнародний кримінальний суд за звинуваченнями у незаконних депортаціях українських дітей з окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-