На Філіппінах стався потужний землетрус, є загибла та поранені

На Філіппінах стався потужний землетрус, є загибла та поранені

Укрінформ
Землетрус магнітудою 7,4, що стався біля узбережжя Філіппін пізно ввечері в суботу, забрав життя щонайменше однієї людини, постраждали ще двоє.

Про це в неділю повідомила місцева влада, передає Укрінформ з посиланням на Сіньхуа

Місцеве управління з ліквідації наслідків стихійного лиха повідомило, що жінка з міста Тагум у провінції Північне Давао загинула, коли впала стіна її будинку. Також постраждали її чоловік та дитина.

Національна рада зі зниження ризиків та ліквідації наслідків лих все ще оцінює збитки від землетрусу і поки не підтвердила відомості про жертв або постраждалих внаслідок стихійного лиха.

Читайте також: В Індонезії стався землетрус магнітудою 5,6

У оновленому звіті, опублікованому в неділю, Філіппінський інститут вулканології та сейсмології підвищив магнітуду землетрусу з 6,9 до 7,4.

Інститут повідомив, що осередок землетрусу, який стався о 22:37 за місцевим часом, залягав на глибині 25 км приблизно за 30 км на північний схід від міста Хінатуан.

Інститут заявив, що тектонічний землетрус, який відчувався в деяких частинах острова Мінданао та центральної частини Філіппін, завдасть шкоди. Інститут зафіксував понад 500 підземних поштовхів до ранку неділі, деякі магнітудою понад 5 та 6 балів.

Інститут також опублікував попередження про цунамі у суботу ввечері, закликавши жителів прибережних районів, розташованих поблизу епіцентру, евакуюватися на височини або перебратися далі вглиб суші. Мешканці повернулися додому після того, як інститут скасував попередження про цунамі.

Читайте також: На грецькому острові стався землетрус

Берегова охорона Філіппін повідомила в неділю вранці, що всі судна та літаки приведені в бойову готовність, щоб бути готовими до відправлення.

Філіппінський архіпелаг, розташований уздовж Тихоокеанського вогняного кільця, схильний до частої сейсмічної активності.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 2 грудня, поблизу узбережжя другого за розміром островом Філіппін – Мінданао, стався потужний землетрус із магнітудою 7,6. Геологічна служба США видало попередження про загрозу цунамі.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-