Американський сенатор врятував життя колезі завдяки прийому Геймліха

Американський сенатор врятував життя колезі завдяки прийому Геймліха

Укрінформ
Американський сенатор Ренд Пол виконав піддіафрагмальний поштовх (прийом Геймліха) колезі - сенаторці Джоні Ернст, яка подавилася під час обіду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Пол здійснив рятівний піддіафрагмальний поштовх Ернст під час обіду для колег-республіканців, який організувала сенаторка.

Щотижнева традиція сенаторів зазвичай включає в меню страви з рідного штату приймаючого сенатора.

Читайте також: Помер колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер

Нині невідомо, який саме продукт перекрив дихальні шляхи сенаторки Ернст.

Сама Ернст подякувала Полу за допомогу, а колеги похвалили сенатора, який також є лікарем-офтальмологом, за його швидку реакцію.

Зазначається, що Ернст була не першим членом Сенату США, який потребував такого втручання під час обіду з колегами-законодавцями.

У 2018 році сенатор Джо Манчин застосував прийом Геймліха до своєї колеги, сенаторки Клер Маккаскілл, при цьому зламавши їй ребро.

Читайте також: Сенат Румунії дозволив переслідувати експрем’єра у справі про COVID-закупівлі

Як відомо, піддіафрагмальні поштовхи, натиски на живіт, також відомі як прийом Геймліха або маневр Геймліха, є процедурою першої допомоги, яка використовується при перекритті верхніх дихальних шляхів сторонніми предметами.

Його відкриття приписують американському лікарю Генрі Геймліху. При виконанні цього прийому рятувальник стоїть позаду потерпілого і своїми руками тисне на нижню частину діафрагми. Це стискає легені, чинить тиск на будь-який предмет, що застряг у трахеї, і має його виштовхнути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-