Ізраїль завдав авіаударів по 200 цілях в Газі з моменту закінчення перемир'я

Ізраїль завдав авіаударів по 200 цілях в Газі з моменту закінчення перемир'я

Укрінформ
Ізраїльські військово-повітряні сили з моменту закінчення перемир'я сьогодні вранці завдали авіаударів по близько 200 цілях у секторі Гази.

Про це повідомляє Nova.news, передає Укрінформ.

В Армії оборони Ізраїлю уточнили, що багато атак відбулися на півдні Гази, зокрема, в районах Хан-Юнісі і Рафаху. Зазначається, що наземні війська ЦАХАЛу зруйнували споруди, які "були обладнані мінами-пастками, тунелями, місцями запуску ракет та іншою інфраструктурою", які належать ХАМАС.

Ракетні катери, танки і артилерія ВМС Ізраїлю також завдали сьогодні ударів по Газі.

Тим часом, по південних ізраїльських містах з території Гази було випущено близько 50 ракет.

Бойові дії поновилися о 7 ранку, коли посередники від Ізраїлю і ХАМАС - США, Єгипет і Катар - намагались в Досі домовитися про подальше продовження перемир'я. За словами єгипетських чиновників, домовитись невдалося через те, що ХАМАС не надав список імен заручників, необхідний для продовження угоди.

Читайте також: Ізраїль повідомив про 137 заручників, які все ще утримуються в секторі Гази

Однак ХАМАС заявив, що Ізраїль вирішив відновити атаки в Секторі Гази сьогодні вранці і з цієї причини "відмовився звільнити більше заручників".

Як повідомляв Укрінформ, попри поновлення бойових дій, переговори з катарськими та єгипетськими посередниками щодо звільнення заручників, утримуваних угрупованням ХАМАС, все ще тривають.

Армія оборони Ізраїлю заявила у п'ятницю зранку, що ХАМАС порушив угоду про припинення вогню і додатково обстріляв територію країни ракетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-