Перемир'я у Секторі Гази продовжили ще на два дні - МЗС Катару

Перемир'я у Секторі Гази продовжили ще на два дні - МЗС Катару

Укрінформ
Ізраїль та ХАМАС погодилися продовжити терміни перемир'я у Секторі Гази. Режим припинення вогню діятиме ще два дні.

Про це повідомляє Times of Israel з посиланням на речника міністерства закордонних справ Катару, передає Укрінформ.

Видання зауважує, що відповідно до угоди, у вівторок і середу ХАМАСом мають бути звільнені ще по десять ізраїльських заручників, відповідно Ізраїль звільнятиме по 30 на день палестинських в'язнів, які відбувають покарання в ізраїльських тюрмах.

Читайте також: Ізраїль і ХАМАС хочуть продовжити перемир’я, щоб звільнити більше заручників - ЗМІ

Ізраїль поки не підтвердив продовження перемир'я, але ХАМАС опублікував власну заяву, яка підтверджує це, додаючи, що угода була досягнута за посередницьким зусиллям Катару та Єгипту.

Раніше Reuters повідомляв з посиланням на представника ізраїльського уряду, що загальна кількість заручників, які нині утримуються в Газі, становить 184, включаючи 14 іноземців і 80 ізраїльтян з подвійним громадянством.

За інформацією Times of Israel, перемовини щодо звільнення четвертої групи ізраїльських заручників затягувались через те, що згідно списку, який надав ХАМАС, під час обміну діти і матері будуть розлучені. Проте Ізраїль заявив, що перемир'я забороняє терористичному угрупованню розлучати матерів з дітьми.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю 24 листопада набуло чинності чотириденне перемир'я, укладене між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС за посередництва Катару.

А міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант під час візиту до Гази заявив, що ізраїльські війська не покинуть сектор Гази, поки усіх заручників не буде повернуто додому.

Фото: Jalaa Marey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-