У Дубліні сталися заворушення після нападу на дітей біля школи

У Дубліні сталися заворушення після нападу на дітей біля школи

Укрінформ
У Дубліні ввечері у четвер сталися заворушення після того, як під час нападу зловмисника з ножем на людей біля школи постраждало троє дітей.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

Як зазначається, невдовзі після нападу щонайменше 100 людей вийшли на вулиці, дехто з них мав металеві прути.

У центр Дубліна були спрямовані понад 400 офіцерів поліції для боротьби із заворушеннями, "спричиненими невеликою групою хуліганів".

Поліцейський кордон також був виставлений навколо будівлі парламенту Ірландії. Відбулися сутички демонстрантів з поліцейськими.

Під час заворушень було пошкоджено кілька поліцейських машин і трамвай, протестувальники підпалили автобус та автомобіль на мосту.

Магазин Foot Locker був розграбований.

Через заворушення рух громадського транспорту у місті був призупинений, багато компаній закликали працівників залишитись удома у п’ятницю і працювати у віддаленому режимі.

"Ми маємо справу з абсолютно божевільним, хуліганським угрупованням, керованим ультраправою ідеологією, яке вдається до серйозного насильства", — заявив журналістам старший офіцер поліції Ірландії Дрю Гарріс.

Читайте також: Польські націоналісти зібрали у Варшаві багатотисячний марш

Як повідомлялося, 23 листопада у столиці Ірландії Дубліні чоловік з ножем напав на людей поблизу однієї зі шкіл, внаслідок чого декілька осіб, зокрема щонайменше троє дітей, зазнали поранень. З серйозними пораненнями госпіталізували дівчинку та жінку.

Фото: Brian Lawless/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-