Єменські хусити показали, як захоплювали судно в Червоному морі

Єменські хусити показали, як захоплювали судно в Червоному морі

Відео
Укрінформ
Єменські хусити захопили вантажне судно Galaxy Leader у Червоному морі, посадивши на нього гелікоптер з озброєними бойовиками.

Як передає Укрінформ, відео піратського захоплення цивільного судна опублікували на інформаційній сторінці так званого "міністерства оборони Ємену" у соцмережі X.

У коментарі до відео зазначається, що мова йде про "військову операцію військово-морських сил Ємену на ізраїльському судні", встановлення контролю над ним та доставлення до єменського узбережжя 19 листопада.

Як повідомлялося, у неділю, 19 листопада, у Червоному морі повстанці-хусити із Ємену захопили вантажне судно із 25 членами екіпажу.

Судно Galaxy Leader ішло під прапором Багамських островів і прямувало в Індію.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що на викраденому судні не було громадян Ізраїлю, а Galaxy Leader не є ізраїльським кораблем.

Читайте також: Захоплення судна у Червоному морі: МЗС перевіряє інформацію щодо українців на борту

Згідно із повідомленнями, судно зареєстроване на британську компанію, яка частково належить ізраїльському магнату Аврааму Унгару і наразі орендується японською компанією.

За інформацією ЗМІ, на борту судна перебували українці, болгари, філіппінці та мексиканці. Українські дипломати перевіряють інформацію щодо ймовірного перебування громадян України на борту захопленого судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-