ЦАХАЛ наказав евакуювати лікарню «Шифа» в Газі протягом години

ЦАХАЛ наказав евакуювати лікарню «Шифа» в Газі протягом години

Укрінформ
Ізраїльські війська через гучномовці наказали евакуювати лікарню «Шифа» «протягом наступної години», при цьому війська прочісували територію лікарні на предмет укриття бойовиків ХАМАСу.

Про це повідомляє Times of Israel з посиланням на журналіста AFP, який перебуває на місці події, передає Укрінформ.

Лікарня «Шифа» – найбільша в Газі – стала центром війни між Ізраїлем і ХАМАСом. Ізраїль стверджує, що ХАМАС має командний центр і лабіринт тунелів під лікарнею.

Ізраїль неодноразово закликав евакуювати лікарню на південь, проте медики кажуть, що багато пацієнтів не можуть бути перевезені.

За оцінками Організації Об'єднаних Націй, 2300 пацієнтів, співробітників і переміщених палестинців знайшли притулок в цій лікарні до того, як туди увійшли ізраїльські війська в середу.

Армія оборони Ізраїлю поки не коментує ситуацію. Вчора ЦАХАЛ опублікував нові знімки, на яких видно шахту тунелю, знайдену в лікарняному комплексі. Крім того, військові заявили, що знайшли в районі лікарні «Шифа» тіла двох ізраїльських заручників, викрадених ХАМАСом 7 жовтня.

Читайте також: Ізраїль пропускатиме в Газу дві вантажівки з пальним на день

Як повідомляв Укрінформ, у середу Ізраїль розпочав військову операцію в лікарні «Шифа», де розташовано оперативний центр ХАМАСу.

Пізніше Армія оборони Ізраїлю повідомила репортерці BBC, одній з двох іноземних журналісток, яких першими допустили в лікарню «Шифа» в Газі, що серед речей, знайдених військовими, був ноутбук, який містив фотографії та відеозаписи заручників, зроблені після їхнього викрадення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-