Ізраїль завдав авіаційних й артилерійських ударів по цілях Хезболли у Лівані

Ізраїль завдав авіаційних й артилерійських ударів по цілях Хезболли у Лівані

Відео
Укрінформ
Ізраїльські винищувачі атакували у неділю кілька цілей "Хезболли" на півдні Лівану у відповідь на атаки, здійснені цією терористичною організацією на півночі Ізраїлю.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Повітряних сил Ізраїлю у соцмережі X.

"Винищувачі Повітряних сил атакували кілька цілей терористичної організації "Хезболла", в тому числі військовий комплекс зі складом зброї та об'єкти військової інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

На сторінці Армії оборони Ізраїлю також повідомляється, що сьогодні вранці терористи "Хезболли" запустили протитанкові ракети в напрямку північного Ізраїлю з Лівану, поранивши кількох мирних жителів. Пізніше протягом однієї години були зафіксовані 15 запусків з території Лівану. Система протиповітряної оборони ЦАХАЛу перехопила чотири з них, решта впали на відкритій місцевості. У результаті мінометного обстрілу сім ізраїльських військових зазнали поранень.

"Зараз ми завдаємо артилерійські удари в напрямку джерел цих обстрілів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що безпілотник ЦАХАЛу завдав удару по бойовиках, які намагалися запустити з півдня Лівану протитанкові ракети в напрямку півночі Ізраїлю вночі.

Читайте також: Хезболла має на озброєнні російську протикорабельну ракету «Яхонт» - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, раніше у листопаді лідер ліванського угрупування бойовиків "Хезболла" Хасан Насралла не став оголошувати про повноцінне приєднання "Хезболли" до війни проти Ізраїлю, але попередив про подальшу ескалацію бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-