На аукціоні продали карту меню з Титаніка за £84 тисячі

На аукціоні продали карту меню з Титаніка за £84 тисячі

Укрінформ
На аукціоні Henry Aldridge&Son in Devizes у британському графстві Вілтшир продали карту вечірнього меню затонулого лайнера «Титанік».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Фото: HENRY ALDRIDGE & SON LTD

Карту вечірнього меню, у якому зокрема, були устриці, яловичина, молода баранина і крижень, продали за 84 тис. фунтів стерлінгів.

За словами аукціоніста Ендрю Олдріджа, текст карти меню був частково стертий, оскільки папір певний час перебував під водою.

Читайте також: На аукціоні Christie's продали чотири стільці з церемонії коронації Чарльза ІІІ

Зазначається, що серед інших предметів, які були продані на аукціоні, - кишеньковий годинник швейцарського виробництва, що належав пасажиру другого класу «Титаніка» Синай Кантору. Його продали за 97 000 фунтів стерлінгів.

Першокласну палубну ковдру з тартановим візерунком, яка, можливо, використовувалася під час порятунку пасажирів, також продали за 96 000 фунтів стерлінгів.

Як відомо, понад 1500 людей загинули, коли «Титанік» зіштовхнувся з айсбергом в Атлантичному океані 14 квітня 1912 року, в результаті чого судно затонуло.

Читайте також: Вперше в історії показали кадри з «Титаніка», зняті майже 40 років тому

Як повідомляв Укрінформ, берегова охорона США повідомила про виявлення і підняття нових уламків батискафа «Титан», що зазнав катастрофи в Атлантичному океані у червні, разом із «імовірними людськими останками».

Підводний човен використовувався для перевезення туристів до затонулого «Титаніка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-