У Лондоні на пропалестинському мітингу затримали 126 осіб

У Лондоні на пропалестинському мітингу затримали 126 осіб

Укрінформ
Поліція Лондона у суботу заарештувала понад 120 людей, які взяли участь у багатотисячному мітингу на підтримку Палестини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У поліції підтвердили арешт 126 осіб, більшість із яких були радикальними протестувальниками. Серед затриманих також були футбольні хулігани.

«Надзвичайне насильство з боку правих демонстрантів щодо поліції сьогодні викликало глибоке занепокоєння», – сказав помічник комісара Метт Твіст.

Він додав, що під час обшуків затриманих поліцією було виявлено ніж та кастет.

Читайте також: Францією прокотилися акції на підтримку Палестини

За словами Твіста, інтенсивні дебати про протести та поліцію напередодні суботнього маршу підвищили напруженість у суспільстві. Зокрема він згадав про відхилення невеликих груп демонстрантів від основного маршруту і запуск феєрверків, які влучили в обличчя правоохоронцям.

Представник поліції запевнив, що наразі тривають розслідування невеликої кількості злочинів на ґрунті ненависті та підтримки заборонених організацій.

Читайте також: На пропалестинському мітингу в російському Черкеську закликали виселити євреїв - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у суботу у Лондоні понад 300 тисяч людей взяли участь у про палестинській демонстрації, закликаючи до припинення вогню в Газі. Раніше повідомлялося про понад 80 заарештованих осіб внаслідок мітингу.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-